Spiekbrief Europa: klaar voor de verkiezingen

Deltion College in Zwolle (Mozartlaan 15, 8031 AA Zwolle)

Op 6 juni mogen we in Nederland naar de stembus voor de Europese Verkiezingen. Het zijn belangrijke verkiezingen, maar toch weten veel mensen niet precies waarom ze zouden gaan stemmen en waarvoor ze dan stemmen.

Tijdens 'Spiekbrief Europa' nemen wij jou mee in vogelvlucht waarom het belangrijk is om te gaan stemmen op 6 juni, waar je dan je stem over uitbrengt en hoe je op eigen wijze deel kan nemen aan de democratie naast het uitbrengen van jouw stem.

Het festival wordt geopend om 13.00 met een voorstelling over de Europese Verkiezingen van de Kiesmannen en we sluiten af met de live opname van de goed beluisterde Podcast de Kieswijzer tussen 16.15 en 17.00.  Ook zijn er twee rondes aan workshops waar jij je vrij voor kan aanmelden op de dag zelf:

Workshop 1: Gastles debatteren gegeven door de DebatUnie
De DebatUnie heeft als missie om debatonderwijs beter op de kaart te zetten om zo bij jongeren de afstand tot de politiek te verkleinen. We zijn gespecialiseerd in het aanleren van burgerschapsvaardigheden en kritische denkvaardigheden die essentieel zijn in onze samenleving. In onze workshop krijg je een professionele snelcursus debatteren; je oefent met het spreken voor een groep en het structureren van je argumenten. Na onze workshop ben jij dan ook zeker enthousiaster om voor de klas te spreken!

Workshop 2: Persoonlijk leiderschap onder leiding van FoodHub
Duik in de wereld van persoonlijk leiderschap met onze dynamische training, ontworpen door Joszi Smeets. Deze interactieve ervaring helpt je jouw unieke verhaal en krachten te ontdekken, essentieel in onze snel veranderende wereld. Ontwikkel vaardigheden die verder gaan dan traditionele macht of positie en ontdek een leiderschapsstijl die inclusief en verbindend is. Bereid je voor om te leren hoe je, vanuit je eigen kracht, echt invloed kunt uitoefenen!

Workshop 3: Sprint Design (onlinecampagne voeren) met AreWeEurope

Design thinking en journalistiek - het is een combinatie die lang over het hoofd werd gezien, maar journalisten, storytellers, campagne-makers en politici passen vaak al design thinking principes toe (zoals het in gedachten houden van je eindgebruiker of het publiek bij alles wat je doet) zonder het te beseffen. En er is nog veel meer te gebruiken dat elke productie, campagne of project kan helpen.

Deze workshop is een kennismaking met de Awe Story Design Sprint, waar deelnemers leren om design thinking principes te zien, ontdekken en toe te passen in hun projecten en producties. We hebben het al toegepast door heel Europa - jong en oud, professioneel journalist of student, wat je ook doet.

Het eerste uur is gericht op het uitleggen van de methodologie, vol inspiratie en goed design (natuurlijk). Het tweede deel gaat over het uitwerken van jouw idee met behulp van een aantal simpele stappen.

De workshops van de DebatUnie en FoodHub worden aangeboden in ronde 1 en ronde 2. De workshop van AreWeEurope wordt maar een keer gegeven en duurt de hele middag.

Let op: voor elke workshop zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wees dus op tijd op 16 mei om een plekje bij jouw favoriete workshop te claimen.

Het volledige programma ziet er als volgt uit:

•    12.30 - 13.00 Inloop en inschrijven voor de workshops
•    13.00 - 13.05 Welkomstwoord
•    13.05 - 14.05 Optreden van De Kiesmannen
•    14.05 - 15.05 Workshops, ronde 1
    DebatUnie
    FoodHub
    AreWeEurope (deel 1)
•    15.05 - 15.10 Pauze
•    15.10- 16.10 Workshops, ronde 2
    DebatUnie
    FoodHub
    AreWeEurope (deel 2)
•    16.10 - 16.15 Pauze
•    16.15 - 17.00 Live opname van Podcast de Kieswijzer
•    17.00 - 17.15 Sluiting
•    17.20 - 18.00 Borrel

Aanmelden
Interesse? Meld je aan via deze link.

Bereikbaarheid
Het festival wordt gehouden op het Deltion College in Zwolle (Mozartlaan 15, 8031 AA Zwolle) en duurt van 13.00 tot 18.00 uur. Het Deltion College is vanaf Station Zwolle bereikbaar met bus 1, 5, 9, 10, 71 en 217. Ook kan je lopen (30 minuten) of gebruik maken van een OV-fiets (10 min).